Fritid

Öland bjuder på det bästa – året om

Här är säsongen lång och upplevelserna många. Naturen med karg alvarmark, milslånga vita sandstränder och stora lövskogar lockar till sköna utflykter. Medlemmar i brf BVK kan också nyttja Strand hotells fina faciliteter som gym, swimmingpool och spa. Kallbadhuset, en jugendinspirerad pärla, är också tillgängligt för den som vill ta ett dopp i havet.

Det milda klimatet på Öland inbjuder till salta bad och utflykter. Överallt på ön finns spännande sevärdheter, från fyren Långe Jan i söder via kvarnraden i Störlinge till klapperstensfältet Neptuni åkrar i norr.

Det gynnsamma vädret ger fina odlingsmöjligheter och varje vår och höst kan trädgårdsälskare och matintresserade ta del av färgsprakande evenemang som Öland spirar och Ölands skördefest

Nära Borgholm finns kungafamiljens sommarresidens Solliden och Borgholms slottsruin. I centrum ligger Strand hotell som delar lokaliteter med BVK. Strand Hotell har gamla anor. Redan i början av 1900-talet, i samband med badortsepoken, reste välbärgade stadsbor till Öland för att vila ut i det behagliga klimatet.

Sommartid är hotellet sydöstra Sveriges nöjescentrum med after beach, nattklubb, pianobar, artister, restaurang, egen sandstrand och gästhamn. Hotellets fina relaxutrymmen med gym, bastu, bubbelpool och 25-meters bassäng kan nyttjas av medlemmar i BVK. Likaså är det vackra kallbadhuset nedanför hotellet öppet för boende i BVK.

Läs mer om hotellets faciliteter här: www.strandborgholm.se